HACKED © Mathilde Gardel - CANNESERIES.jpg
Delen:

Vlaamse reeks Hacked wint beste Short Form Series in Cannes

De reeks van Streamz en GoPlay zat dit jaar in de Short Form competitie van Canneséries (1-6 april 2022).

In de jury zetelden de bekende schrijver Anthony Horowitz ('Alex Rider') en acteurs Marc Ruchmann ('The Hookup Plan') en Chinenye Ezeudu ('Sex Education'). 'Hacked' nam het in de competitie op tegen negen andere internationale 'Short Form Series' uit onder andere Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, China en Australie.

In 10 afleveringen van 14 minuten volgt 'Hacked' drie vrienden: Nilou, Malick en Adanne. Ze delen alles met elkaar maar lijken toch meer vertrouwen te hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

 
 

'Hacked' werd geschreven door Laura Van Haecke en Una Kreso en geregisseerd door Laura Van Haecke. Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceerden de serie voor Streamz en GoPlay. DutchFilmWorks staat in voor de internationale verkoop van de serie.

Het internationale seriesfestival Canneséries was dit jaar aan zijn vijfde editie toe. In 2020 pakte de VTM-reeks 'Red Light' (ook te zien op Streamz) twee prijzen op Canneséries, die van de Studentenjury en daarnaast ook de Special Performance Award voor acteurs Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

'Hacked' is een productie van Dingie, GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Screen Brussels en Sabam. De reeks is nu al beschikbaar op Streamz en zal vanaf 25 mei 2022 ook op GoPlay verschijnen.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]