ansel-elgort_8.jpg
Delen:

Tokyo Vice toont de grimmige onderbuik van de Japanse metropool

Michael Manns nieuwe misdaadserie is vanaf 25 mei 2022 volledig beschikbaar op Streamz en Streamz+

'Tokyo Vice' is gebaseerd op de memoires van journalist Jake Adelstein en zijn ervaringen als misdaadverslaggever in Tokyo. In zijn meest indrukwekkende rol tot nu toe, schittert acteur Ansel Elgort ('Baby Driver') als de Amerikaanse journalist Jake, wiens uitstekende Japans hem in staat stelt de eerste buitenlandse verslaggever te worden die ooit door Yomiuri Shinbun, de grootste krant van Japan, is aangenomen.

Onder de vleugels van de ervaren rechercheur Hiroto Katagir (Ken Watanabe), verkent hij de wereld van de Japanse maffia: de Yakuza. Maar hoe verder hij verzeild raakt in dit enorme misdaadcircuit in Tokyo, des te meer moeite heeft hij om er weer heelhuids uit te komen. Zijn onderzoek levert hem immers een confrontatie met een grote maffiabaas op. Dan ontdekt hij schokkende informatie vanuit de onderwereld, die de zedenpolitie aan de Yakuza linkt.

Deze eerste aflevering is een introductie van de personages, het verhaal en de setting. Die zijn gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009 van Jake Edelstein zelf. Michael Mann regisseerde de pilot zelf, en uiteraard zijn de onderwereld en het nachtleven van Tokyo uiterst geschikt voor zijn typische filmische stijl.

De serie werd op locatie in Tokyo opgenomen en mag niemand minder dan Golden Globe genomineerde acteur Ansel Elgort ('Baby Driver') en Oscar genomineerde Ken Watanabe ('Inception') tot zijn cast rekenen. Naast bovenvermelde acteurs zien we in de reeks ook Rachel Keller ('Legion'), Hideaki Itō ('Brave Hearts'), Show Kasamatsu ('Love You as the World Ends'), Ella Rumpf ('Grave') en Rinko Kikuchi ('Invasion').

Tony® Award-winnende toneelschrijver J.T. Rogers creëerde en schreef de HBO Max Original van Endeavour Content en WOWOW, de premium betaaltelevisiezender van Japan. Rogers is tevens uitvoerend producent samen met o.a. Michael Mann.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]