Streamz & Streamz+ highlights februari 2021

Alle titels uit Streamz zijn ook beschikbaar in Streamz+.

mijn_beste_slechtste_vriendin_showcard.jpg
 
 

Mijn Slechtste Beste Vriendin S1 

Deel 1 vanaf 1 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Deel 2 vanaf 13 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

'Mijn Slechtste Beste Vriendin' biedt een scherpe en ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau "Callier & Starck”. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor. 

Synopsis We volgen de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally (Eva Van der Gucht),receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle (Maaike Cafmeyer), de bevallige soap actrice Molly (Ella-June Henrard), de nuchtere barvrouw Nikki (Clara Cleymans), 'De Zwaan' Helena (Charlotte-Anne Bongaerts) en de klungelige account-manager Zita (Kim Hertogs) terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken.

 

La Garçonne S1 

Vanaf 1 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In deze zesdelige serie die zich afspeelt in de roaring twenties van Parijs wordt protagonist Louise Kerlac in de val gelokt door de overheid omdat ze de ongelukkige getuige is van een moord door een stel ambtenaren. Louise - geschokt door de gebeurtenissen - ​ besluit zich te vermommen: ze knipt haar haren, bindt haar boezem in en neemt de identiteit van haar broer over. Deze originele Franse kostuumdrama-reeks biedt een unieke, speelse blik op het detectivegenre door twee verschillende personages met een verschillend geslacht te laten vertolken door één actrice (Laura Smet, ook gekend van de film 'Les Gardiennes'). 

Synopsis 

Parijs, juni 1919. Louise Kerlac (Laura Smet) is getuige van de moord op een familievriend door staatsagenten die haar aanklagen. Ze wordt rechercheur bij de politie en gebruikt de identiteit van haar broer, in de overtuiging dat dit de beste plek is om zich te verstoppen en haar onschuld te bewijzen.

 

Les Chroniques de Clichy-Montfermeil S1 

Vanaf 1 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In deze docu-reeks toont regisseur Ladj Ly (Les Misérables) hoe de bekende fotograaf JR (die je misschien ook kent uit 'Villages Visages', een film die hij maakte met filmlegende Agnès Varda) een monumentaal fresco produceert dat zo'n 800 gezichten samenbrengt uit de twee gemeenten van de regio Parijs: Clichy en Montfermeil, epicentra van de gebeurtenissen die plaatsvonden in de buitenwijken in de herfst van 2005. Directe aanleiding van de rellen was het onverwacht overlijden van twee jongeren in Clichy-sous-Bois, een randgemeente van Parijs. 

Synopsis 

Een blik op het dagelijkse leven in de Franse wijk Clichy-Montfermeil door de ogen van een regisseur en kunstenaar.

 

The Equalizer S1 

Vanaf 8 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Queen Latifah is een raadselachtige held in 'The Equalizer', een nieuwe versie van de gelijknamige serie uit de jaren 80 met Edward Woodward in de hoofdrol. Latifah speelt Robyn McCall, een alleenstaande moeder met een mysterieuze achtergrond die haar vaardigheden gebruikt om mensen te beschermen en te verdedigen die dat niet voor zichzelf kunnen doen. Terwijl ze optreedt als een beschermengel voor anderen, zoekt Robyn ook haar eigen verlossing. Chris 'Mr. Big' Noth speelt de ex-CIA directeur die haar probeert opnieuw te rekruteren. 

Synopsis 

Robyn McCall is een mysterieuze voormalige special-ops-agent en alleenstaande moeder die haar vaardigheden gebruikt om mensen in nood te helpen.

 

Bluff City Law S1 

Vanaf 10 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

'Bluff City Law' is gecreëerd door Dean Georgaris ('The Manchurian Candidate') en Michael Aguilar en is een serie waarin burgerrechtenactivisme, rechtvaardigheid en maatschappelijke problemen centraal staan. We volgen Elijah Strait, een legendarische burgerrechtenadvocaat die wordt verenigd met zijn dochter - eveneens advocate - gespeeld door Caitlin McGee. Elke week draait de serie over een ander maatschappelijk topic, die te maken hebben met onrecht, afpersing en/of doofpotoperaties, en een bedreiging zijn voor burgerrechten. 

Synopsis 

Sydney Strait is afkomstig uit een beroemde familie in Memphis die bekend staat om het onrecht aan te pakken. Ze werkte bij het beroemde advocatenkantoor van haar vader Elia, totdat hun tumultueuze relatie haar in de weg zat. Na jarenlang nauwelijks met hem te hebben gesproken, wordt Sydney plots gedwongen om terug te keren naar haar familie wanneer haar filantropische moeder onverwacht overlijdt.

 

Heirs of the Night S2

Vanaf 13 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief het vorige seizoen.

Vampierenserie 'Heirs of the Night' is intussen toe aan zijn tweede seizoen. Opmerkelijk: de reeks heeft een Nederlands kantje. De regie ligt in handen van Diederik van Rooijen en Nederlandse acteurs Anna Drijver, Sallie Harmsen en Benja Bruijning spelen enkele belangrijke rollen. 'Heirs of the Night' is geen romantisch vampierverhaal à la 'Twilight', maar het spannende verhaal over de enige vijf overgebleven vampierenclans in Europa die elkaar niet meer vertrouwen. Wanneer 'Dracula' ontwaakt, worden de clans verplicht om samen te werken - zowel de oudere als de jongere generatie - met als belangrijkste spilfiguur de tiener Alisa von Vamalia. 

Synopsis 

Europa, 1889: de overgebleven vijf vampieren clans in Europa worden bedreigd met uitsterven. Om te overleven worden de erven van de overgebleven clans samengebracht op een nieuw gecreëerde school op het schip The Elisabetha om, anders dan hun ouders, samen te werken en sterker te worden dan ooit.

 

Taboo S1

Vanaf 17 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In 'Taboo' gaat James Keziah Delaney (vertolkt door Tom Hardy) de strijd aan met de uitdagingen die gelinkt zijn aan de erfenis van zijn vader. Een Brits periodedrama zoals je er nog nooit één zag, want in dit historische drama wordt geen enkel bloederig en gruwelijk detail gemeden of verbloemd. Een koortsdroom vol hallucinaties, paranormale gebeurtenissen en Delaney die zich op de grens tussen waanzin en realiteit bevindt. Een provocerende productie gemaakt en gespeeld door Tom Hardy die risico's durft nemen om het mysterisch-historische genre voorgoed te veranderen. 

Synopsis 

De reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney (Tom Hardy) keert in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en een nieuw leven beginnen. De erfenis van zijn vader blijkt echter een heuse gifbeker te zijn.

 

Last Week Tonight with John Oliver S8

Vanaf 17 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

Snedige kritiek in een behapbaar format met veel humor: dat is al acht seizoenen de vaste succesformule van het Amerikaanse satirische nieuwsprogramma 'Last Week Tonight with John Oliver'. Oliver werd in 2013 gepromoveerd tot presentator van 'The Daily Show', waar hij al jaren aan meewerkte als correspondent. Na twee maanden nam Oliver afscheid van 'The Daily Show', maar kreeg via HBO al snel zijn eigen nieuwsprogramma: 'Last Week Tonight', dat al sinds 2014 wekelijks wordt opgenomen in New York. 

Synopsis 

Terwijl het land door de aanhoudende coronavirus-pandemie en een nieuwe regering in het Witte Huis navigeert, belooft het achtste seizoen van de veelgeprezen serie een licht te schijnen op het voorpaginanieuws en minder gerapporteerde onderwerpen die zowel informeren als entertainen, met een mix van scherp commentaar, vooropgenomen stukken en speciale gasten.

 

 
 

Jojo Rabbit

Vanaf 3 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

De Nieuw-Zeelandse komiek, regisseur en acteur Taika Waititi ken je ongetwijfeld al van zijn acteer- en regisseerwerk in komische horrorfilm 'What We Do in the Shadows', maar misschien ook van zijn schrijfwerk aan het script van de Disney-animatiefilm 'Moana'. In 2019 gooide hij het over een andere boeg door zijn eigen film te schrijven, regisseren en er ook een belangrijke rol in te vertolken. In 'Jojo Rabbit' vertolkt hij de uitdagende (maar komische) rol van Adolf Hitler: of eerder - hoe een jongetje in het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog hem zich zou inbeelden. 'Jojo Rabbit' is een ontroerend, grappig en hartverwarmend verhaal over een 10-jarig jongetje dat opgroeit in Nazi-Duitsland met zijn moeder Rosie (Scarlett Johansson), die achter zijn rug een Joods tienermeisje verbergt. 

Synopsis 

Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler.

 

Underwater

Vanaf 10 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

Een sterrencast met Kristen Stewart ('Personal Shopper', 'Seberg'), Vincent Cassel ('La Haine', 'Irreversible') en Jessica Henwick ('Game of Thrones') nemen het samen op tegen een gevaarlijk zeemonster wanneer hun onderzeeër te maken krijgt met een onverwachte aardbeving. 'Underwater' stoomt je klaar voor een spannende TV-avond op het puntje van je stoel. Dit Lovecraftiaans staaltje science-fiction doet denken aan 'Alien', 'Gravity' en 'The Descent'. 

Synopsis 

Een team bestaande uit diepzee-onderzoekers krijgt te maken met een aardbeving die hun ondergrondse laboratorium volledig verwoest. Ze moeten alles op alles zetten om te kunnen overleven.

 

A Hidden Life

Vanaf 10 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

Wat doe je wanneer je rotsvaste waarden en normen uitgedaagd worden door een allesoverheersend nieuw regime? Franz Jägerstätter gaat als enige man uit zijn dorp in tegen zijn dienstplicht en verliest daarmee niet alleen het respect van de Nazi-Duitsers, maar ook van zijn vrienden en buren. Een ideologische kruisvaart temidden van een Wereldoorlog, zeer kundig in beeld gebracht door Amerikaans regisseur Terrence Malick. Malick maakte slechtst zeven films in zijn leven. Hij staat bekend om zijn idiosyncratische regiestijl en zijn kunstig filmwerk. 

Synopsis 

Franz Jägerstätter en zijn vrouw Fani die wonen op het idyllische Oostenrijkse platteland. Wanneer Franz wordt opgeroepen door het Duitse leger tijdens WOII, weigert hij. De start van een ideologische kruisvaart.

 

The Hunt

Vanaf 17 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

Nick Cuse en Damon Lindelof zijn niet alleen vader en zoon, maar ook de bedenkers van series 'Watchmen' en 'Locke & Key'. Vorig jaar schreven ze samen aan 'The Hunt', een film die losjes gebaseerd is op het kortverhaal 'The Most Dangerous Game', waarin een rijke man - puur voor zijn plezier - jaagt op andere mensen. In 'The Hunt' spelen Emma Roberts ('American Horror Story'), Ike Barinholtz ('The Mindy Project') en Hilary Swank ('Million Dollar Baby'), maar er is ook een glansrol weggelegd voor Betty Gilpin (die je ook kent van 'GLOW'). Zij speelt Crystal, een mysterieuze en vechtgrage strijdster die maar al te graag de slechteriken in de pan hakt. Spanning verzekerd! 

Synopsis 

Een groep personen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht zijn gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een groep rijke mensen.

 

The Silencing

Vanaf 24 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

'The Silencing' bleef bij ons het afgelopen jaar wat onder de radar, maar het internationale regiedebuut van Robin Pront ('D'Ardennen') is vanaf eind februari ook te bekijken in ons land. In een dunbevolkt Amerikaans dorpje worden inwoners in de winterperiode opgeschrikt door de dood van een jong meisje. Het slachtoffer is vermoedelijk om het leven gebracht met een 'atlatl', een soort speerwerper. Sheriff Alice Gustafson (vertolkt door Annabelle Wallis, ook bekend van de recentste 'The Mummy' en 'Annabelle') en de lokale boswachter (Nikolaj Coster-Waldau uit 'Game of Thrones') gaan op jacht naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor de gruwelijke moord(en). 

Synopsis 

Een jager leeft een afgezonderd bestaan in de natuur. Hij raakt samen met de lokale sheriff Alice betrokken bij een dodelijk kat-en-muisspel wanneer ze op het spoor zitten van een wrede moordenaar.

 

How to Build a Girl

Vanaf 24 februari doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+. Inclusief alle vorige seizoenen.

Op zoek naar een originele coming-of-age komedie met een feministisch kantje? Stop dan met zoeken, want 'How to Build a Girl' is wat je zoekt. Gebaseerd op Caitlin Morans gelijknamige sleutelroman die ze baseerde op haar eigen jeugd stelt 'How to Build a Girl' zichzelf de vraag: "wat doe je wanneer je een persoonlijkheid hebt opgebouwd, maar dan beseft dat je persoonlijkheid niet veel voorstelt?". Tiener Johanna Morrigan (Beanie Feldstein uit 'Booksmart' en 'Lady Bird') wil dolgraag rockmuziek recenseren en doorbreken als muziekjournalist. Wanneer dat lukt, laat ze zich gaan door haar eigen enthousiasme en arrogantie en beseft ze dat kritiek beter verkoopt dan lof. 

Synopsis 

Een grappig en slim meisje beslist om op een zoektocht te gaan naar haar seksualiteit en zichzelf opnieuw uit te vinden door een alter ego aan te nemen onder de naam 'Dolly Wilde'.

 

GALLERIJ

Meer beelden kan je vinden op onze Streamz-beeldenbank.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be