Streamz & Streamz+ highlights april 2021

Alle titels uit Streamz zijn ook beschikbaar in Streamz+.

ALEX_RIDER_UK_S01_KeyArt_Alternate_Domestic_Horizontal_3738x2018_300ppi_Flattened_Rasterized_Textless_2021.jpg
 
 

Tiger S1

Vanaf 7 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Tiger Woods is al 24 jaar een pro in zijn vak, maar niet bestand tegen schandalen, vooroordelen en uitdagingen op zowel professioneel vlak als in zijn privéleven. De HBO-documentaire 'Tiger' probeert meer inzicht te krijgen in de man achter Tiger Woods, zonder directe medewerking van de man zelf. De rugklachten die zijn golfcarrière in het gedrang brachten, de schandalen die de aanleiding waren tot zijn scheiding, maar ook de complexe relatie met zijn vader. Regisseurs Jeff Benedict en Armen Keteyian lieten zich voor 'Tiger' inspireren door 50-60 uur aan interviews en duizenden uren aan archiefmateriaal voor deze visuele karakterschets van Woods.

Synopsis

Tiger Woods staat als golfer voor heel wat vooroordelen en obstakels. De top bereiken is geen gemakkelijke opdracht voor de Amerikaan.

Alex Rider S1

Vanaf 7 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Menig millennials en Gen Z'ers zijn opgegroeid met de Rider-franchise die auteur Anthony Horrowitz publiceerde tussen 2000 en 2020. Alex ontdekt dat zijn oom Ian is verongelukt, en wordt hij vervolgens ingehuurd door de 'MI6' om zijn ooms laatste missie tot een goed einde te brengen. Ian wordt de jongste spion ooit en krijgt de opdracht om miljonair Herod Sayle te gaan onderzoeken, en dan vooral één van diens technologische innovaties: een computer die 'Stormbreaker' heet. Maar er zijn ook verschillen met het boek: de serie liet zich vooral inspireren door het tweede boek in de reeks en introduceert ook het nieuwe personage Kyra (gespeeld door Marli Siu).

Synopsis

Na de mysterieuze dood van zijn oom gaat de jonge Alex Rider op zoek naar antwoorden. Hij belandt in een wereld van spionage en geheimen.

Tagmansion S3

Vanaf 7 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In het derde seizoen van 'Tagmansion' volgen we vier bevriende duo's die een week samenwonen aan de kust van de Côte d'Azur in Frankrijk. Tijdens hun verblijf in Saint-Tropez krijgen ze dagelijks opdrachten van 'Tagmansion' host Jamie-Lee Six. Zo verdienen de deelnemers geld voor hun feestavonden. De opdrachten van Jamie-Lee bestaan uit exotische themafeestjes in het huis tot flinke porties ochtendgymnastiek en wilde boottochten op de Franse Rivièra (inclusief de bijhorende katers).

Synopsis

In de eerste aflevering van Tagmansion leren de vier nieuwe duo's elkaar kennen. Er worden opdrachten gegeven waardoor er geld verdiend kan worden, dat geld kunnen ze uitgeven aan activiteiten en feestjes.

The Nevers S1

Vanaf 12 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

De serie speelt zich af in Londen, aan het einde van de 19e eeuw. De Britse hoofdstad wordt overstelpt door ‘The Touched’, individuen – vooral vrouwen – die onverwachts bovennatuurlijke krachten bezitten. Sommigen gebruiken hun krachten om de wereld te verbeteren, anderen misbruiken de nieuwe gaves dan weer voor hun eigen voordeel. De serie werd geschreven door Joss Whedon (‘Buffy the Vampire Slayer’, ‘Firefly’, ‘Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.’ en ‘The Avengers’). Met Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton, Denis O’Hare, Tom Riley, Ann Skelly en Ben Chaplin als cast zorgt de reeks voor hoge verwachtingen.

Synopsis

Londen, eind van de 19e eeuw. Een groepje Victoriaanse vrouwen die over allerlei mysterieuze krachten beschikken staan bekend als de Touched. Ze krijgen steeds weer te maken met de autoriteiten en ook de rest van de samenleving die de Touched als een groot gevaar zien.

Killer Motive S2

Vanaf 14 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Op Streamz kijk je tegenwoordig naar meer dan 20 true crime documentaires en het Amerikaanse 'Killer Motive' is vanaf midden april onderdeel van 't uitgebreide aanbod. In deze serie staat elke aflevering een andere moordzaak centraal, waarbij men focust op de (mogelijke) motieven en hoe deze beweegredenen vaak dé sleutel zijn tot het mysterie van een onopgeloste zaak. Het tweede seizoen van 'Killer Motive' omvat 10 afleveringen en onderzoekt een familiemoord, een zaak rond een verdwenen tiener en een vermoorde man die er een dubbelleven op nahield.

Synopsis

Een docureeks die focust op de redenen achter een bepaalde moordzaak en hoe onderzoekers een motief gebruikten om een zaak op te lossen.

Mare of Easttown S1

Vanaf 19 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Mare Sheehan is een wispelturige en taaie rechercheur die in een klein stadje in Pennsylvania een moord onderzoekt terwijl ze probeert te voorkomen dat haar leven uit elkaar. De reeks is een verkenning van de duistere kant van een hechte gemeenschap en een authentiek onderzoek naar hoe familie en tragedies uit het verleden ons heden kunnen bepalen. Verder spelen ook Julianne Nicholson ('The Outsider'); drievoudig Emmy®-winnaar Jean Smart (‘Watchmen’), Angourie Rice ('Black Mirror’), Evan Peters ('American Horror Story’) en Guy Pearce (‘Mildred Pierce’) een rol in de serie.

Synopsis

Een detective in een kleine stad onderzoekt een lokale moord in een tijd waarin haar eigen leven om haar heen afbrokkelt.

Wisting S1

Vanaf 21 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

'Wisting' is gebaseerd op de internationaal bekroonde bestsellers van voormalig politierechercheur Jørn Lier Horst over hoofdinspecteur William Wisting (Sven Nording ‘Elling’) en zijn dochter, misdaadjournaliste Line (Thea Green Lundberg ‘Occupied’). William Wisting moet plots nauw samenwerken met twee Amerikaanse FBI agents (Carrie-Anne Moss ('The Matrix') en Richie Campbell (’Small Axe’)) wanneer hij te weten komt dat een Amerikaanse seriemoordenaar zich schuilhoudt in zijn stadje Larvik.

Synopsis

Onderzoeker William Wisting doet een angstaanjagende ontdekking: er is een lijk gevonden tussen de dennen van een Noorse kersttuin en het blijkt verband te hebben met een gezochte Amerikaanse seriemoordenaar.

 
 

John Wick 3 - Parabellum

Vanaf 1 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Spannende achtervolgingsscènes, intrigerende criminele codes en wraakroepende scenario's: de John Wick-franchise heeft het allemaal. Wat oorspronkelijk begon als een wraakmissievoor een om het leven gebracht hondje, loopt nu volledig uit de hand: John Wick (gespeeld door Keanu Reeves, ook bekend van 'The Matrix') wordt immers opgejaagd omdat er maar liefst 14 miljoen dollar op zijn voorhoofd geschreven staat. Dat komt omdat hij één van de belangrijkste criminele codes gebroken heeft: hij heeft iemand vermoord in het Continental Hotel. Rennen maar!

Synopsis 

's Werelds dodelijkste huurmoordenaar John Wick slaat op de vlucht nadat hij een lid van The High Table heeft omgebracht. Met een premie van 14 miljoen dollar op zijn hoofd, wordt hij het doelwit van de meest gevreesde criminelen op aarde.

Big Trip

Vanaf 7 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

'Big Trip' werd geschreven door dezelfde scenarist als 'Madagascar' en dat merk je aan de excentrieke en bonte personages die met hun unieke persoonlijkheid deze vrolijke animatiefilm kleuren. Een verstrooide ooienvaar bezorgt een snoezige babypanda per ongeluk aan het foute adres en een groep héél verschillende (dieren)karakters moeten leren samenwerken (in de wildernis) om het welp bij de juiste ouders te bezorgen.

Synopsis 

Een domme ooievaar legt per ongeluk een babypanda voor de verkeerde deur. Een beer, een eland, een tijger en een konijn beginnen aan een moeizaam maar leuk avontuur door de wildernis om de panda terug te brengen naar zijn geboorteplaats.

For Sama

Vanaf 7 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Verslaggeving van het Syrische conflict in Aleppo was nog nooit zo persoonlijk. Deze hartverscheurende en met prijzen overladen documentaire van de 26-jarige Syrische journaliste Waad al-Kateab is een impressionante visuele brief die ze opdraagt aan haar dochtertje Sama, om haar te vertellen hoe haar leven eruitzag voor, tijdens en na haar geboorte, terwijl de oorlog in Syrië doorwoedt. Toen ze de documentaire begon op haar 18de had ze geen enkele filmervaring en ging ze gewoon op pad met haar camera, zonder een plan...

Synopsis 

Het verhaal van Waad Al-Kateab gedurende vijf jaar van de opstand in Aleppo, Syrië. In deze periode wordt ze verliefd, trouwt ze en baart ze een dochter, Sama; dit alles terwijl het conflict om haar heen steeds heftiger wordt.

Corpus Christi

Vanaf 14 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

Daniel is een jonge Poolse delinquent die enige tijd vast heeft gezeten in een jeugdinstelling. Van zodra hij vrij is, zet hij het op een feesten - maar mist hij toch enige (spirituele) diepgang in zjn leven. Op weg naar een nieuwe bijverdienste in een houtzagerij in een dorpje komt hij toevallig terecht in de lokale parochie. Daar stelt hij zichzelf voor als een geestelijke op doorreis, en voor hij het weet ontpopt Daniel zich tot een volwaardig (maar clandestien) priester. Scenarist Mateusz Pacewicz liet zich voor 'Corpus Christi' baseren op research die hij deed naar mannen die zich voordeden als priesters op het Poolse platteland.

Synopsis 

Een voormalige jeugddelinquent belandt in een stadje waar hij de rol van priester op zich neemt.

Crown Vic

Vanaf 21 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In deze politiefilm volgen we de avonddienst van twee agenten in hun Crown Victoria. Thomas Jane (ken je ook van 'The Punisher' en 'The Mist') speelt een ervaren flik die het nieuwe groentje Nick Holland (gespeeld door Luke Kleintank) moet begeleiden op zijn eerste nachtshift. En dat wordt er al meteen ééntje om nooit meer te vergeten, want de twee staan al snel oog in oog met verschillende getuigen, daders en slachtoffers. Een verwende jonge vrouw die dronken achter het stuur zit, maar ook vijandige recidivisten die niet zitten te wachten op een politiepatrouille. Spanning verzekerd!

Synopsis 

Twee agenten hebben de opdracht gekregen goed op te letten, omdat er momenteel twee politiemoordenaars rondlopen op zoek naar nieuwe slachtoffers. Bovendien hebben ze af te rekenen met een corrupte agent die op wraak zint.

The Burnt Orange Heresy

Vanaf 30 april doorlopend beschikbaar in Streamz en Streamz+.

In deze thriller met sterrencast (Donald Sutherland! Claes Bang! Mick Jagger!) - over een kunstcriticus die kost wat kost een zeldzaam schilderij wil bemachtigen - ontmoeten de onderwereld en de kunstwereld elkaar in een complex web van bedrog en illusie. 'The Burnt Orange Heresey' is elegante neo-noir crime thriller die bovendien gebaseerd is op de gelijknamige roman van Amerikaans detectiveschrijver Charles Willeford. Dé filmkeuze voor detectivefans van het eerste uur.

Synopsis 

Een ambitieuze kunsthandelaar wordt ingehuurd om een zeldzaam schilderij te stelen, waarmee hij een allesbeslissende deal kan sluiten. Tijdens het plan staan zijn hebzucht en onzekerheid echter in de weg.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency

GALLERIJ

Meer beelden kan je vinden op onze Streamz-beeldenbank.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be