Relatietherapeut Filip Geelen keek naar ‘Locked Down’ en deelt 10 do’s en dont’s voor koppels tijdens een pandemie

Naar aanleiding van de nieuwe HBO Max film ‘Locked Down’ met Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor geeft Filip Geelen, relatietherapeut bij ‘Blind Getrouwd’, tips voor relaties tijdens een pandemie.

3. Locked Down © HBO Max.jpg

Op Streamz en Streamz+ kan je nu kijken naar de romantische komedie-misdaadfilm 'Locked Down'. De HBO Max film werd geregisseerd door Doug Liman (‘Mr & Mrs Smith’) en vertelt het verhaal van Linda en Paxton die op het punt staan hun relatie te beëindigen, wanneer in Londen een verplichte lockdown wordt afgekondigd. Filip Geelen keek de film via Streamz en haalde hieruit inspiratie voor 10 do’s en dont’s voor koppels tijdens een pandemie.

Filip Geelen is klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut en auteur van het boek ‘Waar is de liefde gebleven?’. Het grote publiek zal hem meteen herkennen als expert in Blind Getrouwd. Daarin begeleidt hij de koppels na hun huwelijk en zoekt met hen uit hoe hun levens compatibel zijn. Maar wat als je uit je huwelijk wilt stappen en plots gedwongen moet samenwonen? Het overkomt Linda (Anne Hathaway) en Paxton (Chiwetel Ejiofor) in ‘Locked Down’. In de begindagen van de pandemie besluiten ze een punt te zetten achter hun huwelijk, maar noodgedwongen slijten de ex-geliefden hun dagen samen thuis. Een uitdaging op z’n minst, maar op onverwachte wijze – en met een flinke dosis wijn – komen de twee toch weer dichter bij elkaar.

Van wc-papier hamsteren over zoom sessie met vrienden tot groeiende frustraties tegenover de mensen met wie je een huis deelt, we kennen het allemaal. Maar wat doe je als koppel best wel of niet in een lockdown die lijkt te blijven duren? Filip keek ‘Locked Down’ in één ruk uit en gebruikte die als inspiratie om 10 tips te delen over wat je als koppel best wel of niet doet in en na een lockdown.

 

  1. Maak je wereld niet te klein: het lijkt soms alsof we het afgelopen jaar in een eindeloze herhaling zaten van eten, zoomen, afhaalmaaltijden bestellen en contactpersonen tellen. Ga samen naar buiten, doe eens iets origineels, verzin iets leuks om te doen met of voor elkaar. En, niet zoals in de film, hou het bij voorkeur legaal!
  2. Zoek afleiding voor jezelf, installeer wat me-time. Stiekem een ongezonde gewoonte oppikken zoals het hoofdpersonage zou ik hier niet bij rekenen, maar hey, ieder zijn ding!
  3. Maak eens iets lekkers voor elkaar klaar. Probeer het gezond te houden, maar niemand wordt écht blij van het zoveelste zelfgebakken bananenbrood, toch?
  4. Verzorg jezelf, zo hou je jezelf aantrekkelijk voor je partner. En op die manier toon je interesse in elkaar. Dit kan leiden tot leuke momenten tussen de lakens. Wat je mindset en relatie op hun beurt dan weer een boost kan geven.
  5. Doe geen impulsieve dingen achter de rug van de ander, praat over grote beslissingen. Als we iets ondertussen weten is dat praten werkt. Je mag gerust zagen en klagen, maar hou het dan bij de dingen die je zelf ervaart, en gooi het niet op de ander.
  6. Tracht in de mate van de steeds wijzigende toegelaten bubbelaantallen je sociale contacten te onderhouden. Hou dan zeker wel je alcohol-inname onder controle, zodat je geen vreemde dingen opbiecht waar je achteraf spijt van zou kunnen hebben…
  7. Praat open wanneer je op een uitdaging botst of frustratie ervaart. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en we maken dingen mee die anders nooit zouden zijn gebeurd. Wees dus wat mild voor jezelf en elkaar. Probeer het de ander te vergeven of met de mantel der seks… euh liefde te bedekken.
  8. Wanneer we vastzitten in dezelfde routine, gaan we dromen. Over een leven elders waarin niets vergelijkbaar is met de dagelijkse sleur. Dromen mag zeker, maar hou het realistisch! Doe geen onbezonnen dingen en besef dat deze periode ook over zal gaan. Hou vol, we zullen terug geleidelijk aan het leven van anderhalf jaar geleden terug opnemen.
  9. Geniet binnenkort van het opheffen van de lockdown! We hebben het verdiend! Ga naar buiten, ontmoet terug vrienden. Zing, lach, feest, drink, knuffel, dans, kus. Als je relatie een lockdown doorkomt met al z’n ups en downs, heb je alvast iets sterk om op terug te kijken. Zo niet, leerde je waar het niet verder ging en heb je hopelijk voor jezelf een wijze beslissing genomen.
  10. Blijf toch nog even binnen, zet Locked Down op en geniet van de film! Wedden dat je jezelf in sommige situaties herkent?! Zit je ondanks deze 10 tips toch nog vast, of heb je een duwtje in jullie rug nodig? Haal dan m’n boek “Waar is de liefde gebleven?” in huis. Het zet je op weg om uit deze, of een volgende, relatie te halen wat er in zit!

 

‘Locked Down’ is sinds 10 mei te bekijken op Streamz en Streamz+. Wil je Filip Geelen graag zelf interviewen over relaties tijdens pandemie in het kader van de film en/of over zijn kijkervaring van ‘Locked Down’? Mail dan naar [email protected]

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be