Ontmoet de cast van 'The Sex Lives of College Girls'

De nieuwe reeks van Mindy Kaling, die we kennen van 'The Office' en 'Never Have I Ever', is vanaf 19 november wekelijks te zien op Streamz

renee-rapp-alyah-chanelle-scott-pauline-chalamet-amrit-kaur.jpg

‘The Sex Lives of College Girls’ is de nieuwste reeks van actrice, scenarioschrijfster en productente Mindy Kaling (‘Never Have I Ever’, ‘The Office’) en schrijver/producent Justin Noble (‘Never Have I Ever’, ‘Brooklyn 99’). ​ De reeks volgt vier jonge vrouwen tijdens hun eerste jaar in het hoger onderwijs, compleet met hun hoogtepunten en diepste dalen. Een verfrissende komedie met heel wat aanstormend talent, zoals Pauline Chalamet (ja, de zus van), Amrit Kaur, Gavin Leatherwood en Midori Francis.

De nieuwe comedyreeks volgt vier jonge vrouwen die beginnen aan hun studies op Essex College, een prestigieuze universiteit in New England. Daar worden ze willekeurig gekozen tot elkaars kamergenoten. We krijgen te zien hoe ze, elk op hun eigen manier, hun weg maken door het eerste jaar van hun studies. Ze banen zich een weg door lessen, vriendschappen, hun familie en de liefde. Als een bundel van tegenstellingen en hormonen zijn de vier studentes even sympathiek als irritant/ergerlijk.

De komische serie introduceert een aantal nieuwkomers: 

Pauline Chalamet (‘The King of Staten Island’) - ja, de zus van Timothée - speelt Kimberly. Ze was ‘valedictorian’ aan haar publieke middelbare school in de voorstad van Arizona. Kimberly is slim, zorgzaam en ambitieus en ze is volledig voorbereid op haar eerste jaar. Althans academisch gezien, op sociaal vlak nog niet zo zeer.

Amrit Kaur (‘The D Cut’) is Bela, een extraverte en zelfzekere losbol zonder filter. Bela komt uit een welgestelde buitenwijk in New Jersey en is nooit bang om te zeggen wat ze denkt. Ze omschrijft zichzelf als “extraam sexpositief”, ook al heeft ze nog maar 14 dagen geleden haar maagdelijkheid verloren.

Reneé Rapp maakt haar televisiedebuut als de verwende Leighton, die zichzelf zou omschrijven als een normale, klassevolle tiener van een geweldige familie. Anderen zouden haar omschrijven als bot, veroordelend en enorm ‘entitled’. Ze groeide op in de Upper East Side van Manhattan in een rijke, republikeinse familie en is de vierde generatie die aan Essex studeert.

Alyah Chanelle Scott, die eveneens haar televisiedebuut maakt, is Whitney. Whitney is sterk en zelfzeker, met een droog gevoel voor humor. Ze is een rijzende voetbalster bij het Essex-team. Daarnaast is ze ook de dochter van de machtigste zwarte senator van het land.

 
 

Andere vaste acteurs in de serie zijn Gavin Leatherwood (‘Chilling Adventures of Sabrina’), Midori Francis (‘Dash & Lily’), Christopher Meyer (‘The Affair’), Ilia Isorelýs Paulino, Lauren Spencer, Renika Williams, Sherri Shepherd (‘Mr. Iglesias’, ’30 Rock’), Rob Huebel en Nicole Sullivan (‘Black-ish’).

 
 

Emmy winnaar Mindy Kaling en showrunner Justin Noble creëerden de show en schreven samen de eerste aflevering. Hoewel de reeks niet autobiografisch is, putten de twee wel inspiratie uit hun eigen studententijd. Dit duo was eerder ook al verantwoordelijk voor de populaire reeks ‘Never Have I ever’. Al vertelde Kaling in interviews al dat deze nieuwe reeks veel volwassener zal aanvoelen dan ‘Never Have I Ever’. De nieuwe serie richt zich niet alleen op seks, zoals de titel al doet vermoeden, maar pakt ook de uitdagingen aan van een jonge vrouw op de universiteit. Verschillende thema’s van het studentenleven komen aan bod, maar alles wordt steeds met gevoel voor humor gebracht.

Voor Kaling en Noble was het belangrijk om een schrijversteam samen te stellen dat voeling zou hebben met de ervaringen van de hoofdpersonages, die erg verschillend zijn van elkaar. De diversiteit die ze zochten in hun personages, reflecteerde dan ook in de writers' room.

‘The Sex Lives of College Girls’ is een HBO Max Original. De reeks zal vanaf 19 november wekelijks te zien zijn bij Streamz en Streamz+.

Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz
Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be