Nieuwe docureeks over Belgisch-Marokkaanse kickbokser Jamal Ben Saddik

De documentaire over het bijzondere leven van de Borgerhoutse kickbokser is nu exclusief te zien op Streamz

Voor de driedelige documentairereeks 'Jamal' werd Jamal Ben Saddik gedurende drie jaar gevolgd door de Nederlandse regisseur Duco Coops. Na jarenlang stil te hebben gestaan, mag Jamal zich in 2020 eindelijk voorbereiden om zijn kinderdroom te bereiken: het wereldtitelgevecht kickboksen winnen. Wat volgt zijn de twee zwaarste jaren van zijn leven.

Als zijn droom om de wereldtitel te veroveren eindelijk mag waarmaken, dwingt een ernstige rugblessure Jamal om het titelgevecht tegen Rico Verhoeven af te zeggen. Bij die tegenslag blijft het niet. Een hardnekkige kanker, een arrestatie en een depressie zorgen ervoor dat Jamal in een mentaal dal terechtkomt.

Wanneer Jamal plots hoort dat hij opnieuw de kans krijgt om tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven te vechten, volgen we hem tot de laatste seconde voor opkomst. Nooit eerder stond er zoveel op het spel. De handschoenen worden omgebonden en zijn gezicht wordt ingevet. Maar winst en verlies liggen zowel professioneel als privé heel dicht bij mekaar.

De documentaire over 'The Goliath', zoals hij in zijn geboorteplaats Borgerhout wordt genoemd, toont hoe de levensgebeurtenissen van de 32-jarige kickbokser impact hebben gehad op zijn carrière. Hoe zal hij ondanks zijn tegenslagen zijn droom blijven najagen? 

De driedelige docureeks is een productie van Captains & Scenery en zal op 26 oktober 2022 op Streamz beschikbaar zijn. Voor visielinks gelieve onderstaande perscontact te contacteren.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR Manager, Streamz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet, is de Vlaamse streamingdienst waar abonnees genieten van een straf lokaal- en internationaal entertainment aanbod. Streamz brengt fictie, docu en reality uit eigen huis met tal van 'Streamz Originals', aangevuld met heel wat lokale (co-)producties van DPG Media (VTM), Play Media (Play 4), VRT en Studio 100 en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO, HBO Max en Paramount+. Op Streamz Premium+ vinden abonnees een extra aanbod aan recente films.

Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV).

BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be