Screenshot 2022-05-17 at 13.20.45.png
Delen:

Nieuwe afleveringen van True Crime Belgium op Streamz & Play4

Twee Belgische misdaadverhalen worden onder de loep genomen: De Schellebellemoord en De Hiphopmoord

‘True Crime Belgium’ is een crime-docu-reeks met Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Beklijvende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden, doen je op het puntje van je stoel zitten. Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Hieronder kom je meer te weten over de twee nieuwe cases.

De Schellebellemoord - vanaf 18 mei 2022 ​

'Peetvader' Prosper Van Der Borght laat zijn zoon Eddy uit de weg ruimen door twee redelijk amateuristische huurmoordenaars, David Coppens, een vriend van zijn kleindochter, en diens heroïneverslaafde vriendin Sabrina Verplaetse, die beweerde dat ze goed kon schieten. Een eerste moordpoging mislukt maar de tweede keer, op 11 juli 2011, is het wel raak op de oprit van het huis van zijn vader in Schellebelle. Prosper meldt in het begin van het onderzoek dat de moord op Eddy een afrekening was maar uiteindelijk bekent hij dat hij de opdrachtgever was en beweert hij dat hij door zijn zoon werd bedreigd, geslagen en afgeperst. ​

 
 

De Hiphopmoord - vanaf 15 juni

De Oostendse beruchte hiphopbende RAW13 zorgde al een tijdje voor problemen in de uitgaansbuurt van Torhout. Eerder raakten Labaere en Derveaux nog betrokken bij een hevige vechtpartij in café Apropoo waar ze waren buiten gekegeld. Toen hebben ze gezworen dat ze zouden terugkeren om wraak te nemen. In de zwoele zomernacht van 15 op 16 juli 2011 rijden Jacky Labaere en zijn stiefzoon Kevin Goeman in op het terras van café Apropoo. De eveneens zwaar bewapende Kevin Derveaux arriveert even later in de Mercedes van Robin Van Bossuyt. De hel breekt los en er ontstaat een vreselijk bloedbad. Met messen, een hakbijl en zelfs een machete haalt de bende uit naar iedereen die rustig een pintje zat te drinken op het terras. Eén jongeman sterft, twee raken zwaargewond.

True crime op Streamz

True crime wordt een belangrijk deel van het aanbod van Streamz in 2022. Zo zijn de docu-reeksen 'De Sneeuwman' vanaf 25 mei 2022 en 'De Kasteelmoord' vanaf 1 juni 2022 op Streamz beschikbaar .

'True Crime Belgium' is een productie van Lecter Scripted Media voor Streamz en SBS. Vanaf 18 mei en 15 juni 2022 op Streamz zijn de afleveringen beschikbaar op Streamz en later op Play4.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]