The-Staircase-HBO-Max.jpg
Delen:

Nieuwe true crime dramaserie 'The Staircase' op Streamz

Vanaf 6 mei 2022 komt er elke week een nieuwe aflevering van het waargebeurde verhaal van 'The Staircase'

De spraakmakende strafzaak rond Michael Peterson, die eerder werd uitgewerkt in een true crime documentairereeks, wordt nu gedramatiseerd in een limited miniserie. Colin Firth, Toni Collette, Juliette Binoche en Sophie Turner spelen de hoofdrollen in de spannende HBO-reeks.

Het leven van misdaadschrijver Michael Peterson zal nooit meer hetzelfde zijn nadat hij zijn vrouw Kathleen dood aantreft onderaan de trap. Michael wordt ervan beschuldigd haar te hebben vermoord en er begint een slepend strafproces.

In 2003 werd Peterson veroordeeld voor de moord op Kathleen. Hij zou zijn haar hebben vermoord terwijl hij verklaart dat Kathleen van de trap moet zijn gevallen na het nuttigen van alcohol en valium. Acht jaar na zijn intiële veroordeling gaf hij toe dat het bewijs menigeen van zijn schuld zou overtuigen, maar hield vol onschuldig te zijn. Zijn straf werd hierop verminderd. Hij werd niet langer meer van moord verdacht, maar van doodslag en werd veroordeeld tot de reeds uitgezeten tijd en daardoor direct op vrije voeten gesteld.

HBO Max laat in de achtdelige miniserie 'The Staircase' een indrukwekkende rits acteurs opdraven. Naast Colin Firth ('The King's Speech') en Toni Collette ('Hereditary') als het echtpaar Peterson zie je onder anderen Sophie Turner, Juliette Binoche, Rosemarie DeWitt, Parker Posey, Michael Stuhlbarg, Dane de Haan en Patrick Schwarzenegger. De serie werd bedacht en geregisseerd door Antonio Campos, maker van de film 'The Devil All the Time'. De miniserie is een dramatisering van de bekroonde true crime documentaires van Jean-Xavier de Lestrade. Deze Franse regisseur maakte zijn eerste docu over de zaak-Peterson in 2004, gevolgd door een update in 2012.

'The Staircase' is vanaf 6 mei exclusief te zien op Streamz en Streamz+.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]