Met 'Is Crypto het Nieuwe Goud?' brengt Streamz een documentaire over de mysterieuze wereld rond de digitale munt

De vierdelige docureeks 'Is Crypto het Nieuwe Goud?' is vanaf 18 december te zien op Streamz

VEXX8.tif

De documentaire reeks 'Is crypto het Nieuwe Goud?' van productiehuis Het Konijn geeft een inkijk in de wereld van virtuele valuta maar ook in die van digitale kunst. Er gaat sinds kort geen dag voorbij of je leest over crypto. De voorbij weken waren dan ook de zwartste bladzijden in de geschiedenis van cryptocurrency: Dalende prijzen, hacks, de ondergang van een grote crypto-exchange. Het houdt niet op. Maar hoewel iedereen er al van heeft gehoord, blijft het een mysterieuze wereld De vierdelige documentaire werpt een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt en NFT's. Komt crypto sterker terug dan ooit tevoren of blijkt het toch één grote bubbel?

De documentaire volgt verschillende crypto aanhangers die hun visie & succes maar ook hun tegenslagen delen met de kijker: crypto miljonair Bruno Ver, crypto aanhanger David Devriesere, Griet Baelus die slachtoffer werd van crypto scams, Niko De Jonghe die CEO is van 'Blockchain Valley Virtual', Didi & Romaine Taihuttu van The Bitcoin Family, ​ en educatief crypto influencer Quinten Francois. Zij delen hun succes en rijkdom maar ook hun tegenslagen. Ondanks de bloedende markt hebben sommigen nog steeds een vast geloof in Bitcoin en cryptocurrency.

De serie werpt ook een diepere blik op de wereld van NFT’s, die vaak in één adem worden genoemd met cryptocurrency. De NFT’s kenden vooral een opmars en hype in 2021 en Belgische artiesten zoals VEXX en Rhymezlikedimez behoren ondertussen tot de top binnen de wereld van digitale kunst en de Vlaamse onderneemster Tonya Mas ​ organiseerde de eerste NFT-expo in ons land. Zijn NFT’s meer dan digitale plaatjes die tegen hoge bedragen over de digitale toonbank gaan? Is het een hype of net een manier om dichter bij je fans te komen? Zullen NFT’s in de nabije toekomst alledaagse toepassingen kennen die iedereen zal gebruiken?

Ook enkele experten in de wereld komen aan het woord zoals onderzoeksjournalist Faroek Özgünes, crypto expert Levi Haegebaert, hoofdinspecteur Bram De Man en web3 & intellectueel eigendomsjurist Zaïna De Beer.

'Is Crypto het Nieuwe Goud?' is een productie van Het Konijn in samenwerking met Streamz. De docu reeks werd geregisseerd door Cheeru Mampaey en zal vanaf 18 december 2022 te zien zijn op Streamz.

Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz
Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be