Lucas Van den Eynde wordt ontvoerd door Koen De Bouw in komische misdaadreeks 'Glad ijs'

De makers strikten een hilarische ensemblecast met o.a. Barbara Sarafian, Nico Sturm, Tiny Bertels, Lize Feryn, Luk Wyns, Jennifer Heylen en Tijs Vanneste

Screenshot 2021-05-18 at 12.20.33.png

De VTM-reeks ‘Glad ijs’ zal vanaf 16 juni te zien zijn op Streamz. De nieuwe serie werd geregiseerd door Raf Reyntjens (‘Déja Vu’) & Koen Van Sande (‘16+’ en 'De Vijfhoek'). Van Sande nam samen met Jacques Boon ('Souvenir') en Daniel Lambo ('Duts') ook het scenario voor zijn rekening. 'Glad ijs' is een geslaagde combinatie van humor en suspense in een authentieke Kempische setting met onmisbare sappige dialecten en filmische decors. 

De cast bestaat ook uit echte Kempenaars, zo is Lucas Van den Eynde in de Zuiderkempen geboren in Lier en heeft Tiny Bertels Noordkempische roots, net zoals Koen De Bouw die van Turnhout afkomstig is. Daarnaast wisten de makers een topcast te verzamelen met Viv Van Dingenen, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Luk Wyns, Lize Feryn, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans, Marthe Schneider, Jennifer Heylen en ook Tijs Vanneste, bekend van De Kemping, die hiermee zijn acteerdebuut maakt.

In 'Glad ijs' volgen we Phil "Frisco" Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroom fabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt staat het hele land in rep en roer.

De druk op de speurders om te presteren, de angst bij de familie, de sensatiebeluste pers, maar ook de niet altijd zo perfect uitgekiende plannen van de excentrieke ontvoerders, vluchtroutes door de Kempische bossen, gestolen wagens die ontploffen, de grote som losgeld in diamanten en familieleden die in tranen een speech op televisie geven, maakt van ‘Glad ijs' een komische misdaadreeks die je niet mag missen. 

Noot aan de redactie: op 1 juni 2021 zal er een persdag georganiseerd worden met de cast, gelieve onderstaande persmedewerkers te contacteren voor interviewaanvragen en visielinks.

'Glad ijs' is een productie van Cartouche en Deds Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en de Belgische Tax Shelter. Vanaf 16 juni 2021 is de volledige reeks beschikbaar op Streamz en Streamz+ en later bij VTM.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be