de gebroeders schimm filmstill 1.jpg
Delen:

Highlights juli 2022 Streamz & Streamz+

Streamz & Streamz+ highlights juli 2022

De Gebroeders Schimm
​Vanaf 1 juli 2022 op Streamz en Streamz+

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Wayne
Vanaf 6 juli in boxset op Streamz en Streamz+

De vader van Wayne is terminaal en zijn laatste dagen op aarde zijn inmiddels wel geteld. Afgezien van zijn achternaam en een uitgewoond huis heeft hij maar weinig om aan zijn zoon na te laten... buiten een oude Pontiac uit '78. Wayne beslist om samen met zijn nieuwe crush Del op zoek te gaan naar de Pontiac Trans Am. Het is hen tegen de wereld. 'Wayne' is YouTube's antwoord op 'Shameless' en 'The End Of The F***ing World'.

Bonnie & Clyde
Vanaf 13 juli in boxset op Streamz en Streamz+

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen – of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?

Tell me your secrets
Vanaf 13 juli in boxset op Streamz en Streamz+

'Tell Me Your Secrets' volgt een drietal personages, elk met een mysterieus en verontrustend verleden: een jonge vrouw die ooit in de ogen van een gevaarlijke moordenaar keek, een voormalig seriemoordenaar die wanhopig op zoek was naar verlossing, en een rouwende moeder die geobsedeerd was door het vinden van haar vermiste dochter. Terwijl elk van hen tot het uiterste wordt gedreven, wordt de waarheid over hun verleden en motieven steeds duisterder, waardoor de scheidslijn tussen slachtoffer en dader vervaagt. Van de makers van 'The Undoing' en 'Big Little Lies' met Lily Rave, Amy Brenneman en Hamish Linklater in de hoofdrollen.

Famke & Denzel: een nieuw begin
Vanaf 15 juli in boxset op Streamz en Streamz+ ​

Nederlands bekendste influencer Famke Louise en haar vriend Denzel zijn ruim een jaar samen, dolverliefd en in verwachting van hun eerste kindje. We volgen ze op de voet tijdens alle aspecten van Famkes zwangerschap. Ook is de zoektocht naar een nieuw huis, de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken te zien en deelt het stel alles over de carrièreplannen.

The Congregation
Vanaf 20 juli in boxset op Streamz en Streamz+

Een zesdelige dramaserie gebaseerd op de ware gebeurtenissen van een kleine pinkstergemeenschap in Zweden in de vroege jaren 2000. De twintiger Anna verhuist naar het kleine stadje Knutby om zich bij de gemeente aan te sluiten, aangetrokken door de charismatische predikanten Eva en Sindre die ervan overtuigd zijn dat de wederkomst van Christus daar, in hun stadje, zal plaatsvinden. Voor Anna zorgt de liefde en overtuiging ervoor dat ze zich meteen thuis voelt en ze wordt uitgenodigd in de binnenste cirkel van de kerk - maar al snel begint de idyllische façade te desintegreren en onthult een web van intriges dat onvermijdelijk eindigt in een tragedie.

Rap Sh!t ​
Vanaf 22 juli in wekelijkse op Streamz en Streamz+

'Rap Sh!t' is de tweede reeks aan de hand van Issa Rae, bedenker van 'Insecure'. Deze nieuwe serie draait rond twee van elkaar vervreemde middelbare schoolvrienden uit Miami, die samen een ​​rapgroep vormen. De cast van 'Rap Sh!t' is een mix van acteurs, komieken en echte rappers. Aida Osman speelt Shawna en rapster KaMillion speelt Mia, een visagiste, en een alleenstaande moeder van een vierjarige dochter, die drie banen heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. KaMillion is vooral bekend van haar nummer 'Twerk 4 Me'. Ze is ook een Grammy Award-winnende songwriter die heeft geschreven voor o.a. Rihanna en H.E.R.

Pretty Little Liars: Original Sin
Vanaf 22 juli in wekelijkse op Streamz en Streamz+

Samen met wat andere iconische series hoort 'Pretty Little Liars', gebaseerd op de boeken van Sara Shepard, toch wel echt tot de tienerdrama-canon. De serie over de bedreigde, liegende meiden in Rosewood stopte in 2017, na 150 afleveringen. Lindsay Calhoon Bring en Roberto Aguirre-Sacasa, die samen meeschrijven lieten weten dat de serie iets anders wordt dan de originele 'PLL'. In de reeks komt een groep tienermeiden in de gevaar door het verleden van hun ouders, en hun eigen daden. En dat straffen gebeurt, jawel, door een nieuwe A. De reboot zal, net als het originele, tegen het horrorgenre aan leunen, maar maakt gebruik van nieuwe elementen. 

 
 

Annette
​Vanaf 1 juli 2022 op Streamz+

Henry (Adam Driver), een stand-up-comedian met een vurig gevoel voor humor heeft een relatie met Ann (Marion Cottilard), een zangeres met internationale faam. In de schijnwerpers zijn ze het perfecte koppel, gezond, gelukkig en glamoureus. De geboorte van hun eerste kind, Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke lotsbestemming, zal hun leven echter voorgoed veranderen. De kleurrijke Leos Carax regisseert zijn meest persoonlijke film: een heerlijk bizarre musical geschreven en gecomponeerd door de rockband Sparks.

Waar is Anne Frank
​Vanaf 13 juli 2022 op Streamz+

De film volgt het avontuur van Kitty, de onzichtbare vriendin waaraan Anne Frank haar dagboek heeft toegewijd. De opvliegende Kitty wordt wakker in Annes huis, maar in de toekomst. Ze gaat vervolgens op een missie om haar weer te vinden, omdat ze denkt dat ze nog leeft. Ze moet wennen aan de moderne wereld, maar ze komt wel dichterbij bij het verhaal van Anne Frank.

Madres Paralelas
​Vanaf 13 juli 2022 op Streamz+

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is opgetogen, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie. Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap.

Last Night in Soho
​Vanaf 16 juli 2022 op Streamz+

In deze psychologische thriller van Edgar Wright ('Baby Driver', 'Shaun of the Dead') betreedt een jonge vrouw (Thomaskin Harcourt McKenzie) met een passie voor fashion design op mysterieuze wijze het Londen van de jaren zestig. Daar ontmoet ze haar idool, een adembenemende zangeres (gespeeld door 'The Queen’s Gambit's' Anya Taylor-Joy). Niets is wat het lijkt en ze is getuige van gebeurtenissen met duistere gevolgen...

A Hero
​Vanaf 20 juli 2022 op Streamz+

Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit. 'A Hero' is geschreven en geregisseerd door Asghar Farhadi ('A Seperation'), met in de hoofdrollen Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh en Sahar Goldoost. In juni 2021 werd 'A Hero' geselecteerd om mee te dingen naar de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes en won de film de Grand Prix.

France
​Vanaf 31 juli 2022 op Streamz+

Ze heet letterlijk France, de door Léa Seydoux gespeelde nieuwslezeres van Frankrijks belangrijkste nieuwsprogramma die er niet vies van is om zelfs de meest gevoelige reportages in scène te zetten. Regisseur Bruno Dumont het hier heeft gemunt op de onder één hoedje spelende nationale media en politiek. ​ Deze venijnige parodie reflecteert op wat authenticiteit nog oplevert in deze postmoderne wereld. Pas wanneer France in een auto-ongeluk is terechtgekomen, realiseert ze zich dat haar daden ook daadwerkelijk wezenlijke consequenties hebben. Haar bubbel begint eindelijk te barsten.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

Alle beelden zijn te downloaden via de beeldenbank in onze pressroom.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]