Eerste beelden van Steven Spielbergs politiek drama 'Oslo' met Andrew Scott en Ruth Wilson

Het ontstaan van de Oslo-akkoorden tussen Israël en Palestina uit 1993 vormen het decor van deze historische HBO-film. Vanaf 30 mei 2021 exclusief te zien op Streamz en Streamz+.

ruth-wilson-andrew-scott.jpg

Na de spraakmakende miniserie 'Chernobyl' brengt HBO terug een dramatische reconstructie uit van een belangrijke historische gebeurtenis. Deze keer is het onderwerp - jammer genoeg - zeer actueel en volgt het verhaal een kleine groep Israëli’s en Palestijnen die samen met een Noors echtpaar in 1993 de Oslo-vredesakkoorden leidde. De akkoorden markeerden het begin van een proces om een ​​vredesverdrag tussen Israël en Palestina tot stand te brengen. Het is echter niet allemaal diplomatie en politiek – de film toont ook de onwaarschijnlijke vriendschappen die toen zijn ontstaan.

'Oslo' is een verfilming van het gelijknamig Tony Award-winnende toneelstuk, met in de hoofdrol Ruth Wilson ('His Dark Materials') en Andrew Scott ('Fleabag') die het Noorse echtpaar spelen. De cast bestaat verder uit o.a. Jeff Wilbusch ('Unorthodox'), Salim Dau ('Le Bureau des Legendes') en Waleed Zuaiter ('The Spy'). Steven Spielberg is aan boord als executive producer samen met toneelschrijver J.T. Rogers die het scenario schreef, terwijl Bartlett Sher de film regisseerde.

'Oslo' gaat op 30 mei 2021 in première op Streamz en Streamz+. Bij interesse voor een visielink gelieve contact op te nemen met onderstaande persmedewerkers.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be