'De 42 kinderen van de goeroe' van Eric Goens exclusief op Streamz

Het onvertelde verhaal over de Belgische sekteleider Edgard Doulière is vanaf 27 juli 2022 te zien op Streamz

KVDG_HOR_1920_1080.jpg

'De 42 kinderen van de goeroe' is een vierdelige Streamz Original-reeks van de hand van Eric Goens. De serie beschrijft het nooit eerder vertelde verhaal van Edgard Doulière, een geitenboer en zelfverklaarde psychotherapeut uit Brussel die in de jaren zeventig en tachtig vele tientallen volgelingen naar zijn sekte lokte.

Elke vrouw die toetrad tot de sekte moest haar eerste baby tijdens een ritueel door hem laten verwekken, waarna de baby’s verdwenen in een schimmig adoptiecircuit. Vandaag bestaat de sekte niet meer en sommige moeders hebben nog nooit gesproken over het kind dat ze baarden. Vele kinderen kennen hun vader niet, laat staan hun geschiedenis.

Edgard Doulière ziet in 1931 het levenslicht in het Belgische Ukkel, te midden van een extreem streng gelovig gezin. Na zijn studies theologie wordt Edgard Doulière dominee bij de protestantse kerk in Frankrijk. Hij huwt zijn eerste vrouw Micheline en krijgt met haar drie kinderen. Hij richt een commune op, spreekt bevlogen over de mysteries in de wereld en zijn tientallen volgelingen hangen aan zijn lippen. Veelal jonge vrouwen, die zoeken naar de zin van het leven. Soms sluiten hele gezinnen zich aan bij de commune van de dominee.

Doulière -zelfverklaard therapeut, psychoanalist en genezer - brengt hen onder in een klooster in het zuiden van Frankrijk. Hij ontwikkelt een ritueel - een ontmoeting tussen jonge vrouwen en hemzelf. De rituele baby’s die daaruit verder komen worden sterrenkinderen genoemd en na de geboorte ter adoptie aangeboden. Edgard Doulière wilde maar één ding: zijn zaad verspreiden over de wereld en een überras creëren. Hoeveel kinderen hij precies verwekte, is tot op de dag van vandaag onbekend. Na de dood van Doulière, in 2006, wordt zijn sekte ontbonden.

'De 42 kinderen van de goeroe' is een productie van Bargoens in samenwerking met Streamz en Play4 en met de steun van Tax Shelter van de Belgische overheid & Simply about money. De Streamz Original reeks is vanaf 27 juli 2022 exclusief beschikbaar op Streamz.

Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency
Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]

streamz.be