EP2_TekeleProductions_jonnydepony_TRANSPORT_2.jpg
Delen:

Bekijk hier de eerste beelden van 'Transport' met Lynn Van Royen en Geert Van Rampelberg

De Vlaams-Finse politiereeks 'Transport' is vanaf 11 mei 2022 exclusief beschikbaar op Streamz

Het productiehuis achter ‘Black-out’ sloeg de handen in elkaar met Finse collega’s voor een Belgisch-Finse co-productie ‘Transport’, met onder andere Lynn Van Royen (‘The Window’, ‘De Dag’) en Geert Van Rampelberg (‘Red Light’, ‘Black-Out’) in een opmerkelijke rol. 'Transport' is een achtdelige politiereeks over gewone mensen die onder immense druk komen te staan en toch het juiste trachten te doen. De reeks werd onlangs in wereldpremière vertoond in de internationale competitie op het toonaangevende festival Séries Mania.

Het transporteren van goederen, geld, paarden en vlees doorheen Europa, vormt de rode draad in dit spannende verhaal. Een jonge journaliste (Emmi Parviainen) in Helsinki ontdekt dat er een microchip, die ooit aan een Belgische pony toebehoorde, in babyvoeding zit. Een verzekeringsagente (Maria Heiskanen) onderzoekt het verdwijnen van een Finse dierenarts die verantwoordelijk was voor de inspectie van geïmporteerd vlees. Een bankdirecteur (Pirkko Hämäläinen) maakt een fout die haar haar job kan kosten. Om het geheim te houden, gaat ze akkoord met het witwassen van geld voor een zakenman in de vleesindustrie. De verhalen van deze drie vrouwelijke hoofdpersonages geraken met elkaar vervlochten.

Voor en achter de schermen stond een team van sterke vrouwen klaar. Prix Europa winnaar Auli Mantila ('Silver Stars') is schrijver en regisseur van de reeks. De productie is in handen van Miia Haavisto ('Tom of Finland') en Tia Talli ('Nurses') voor Tekele en Helen Perquy ('Tabula Rasa') en Philippe de Schepper ('Black-Out') voor Jonnydepony.

"Het was een bijzonder fijne samenwerking met onze Finse collega’s. In onze branche kom je niet al te vaak vrouwelijke producers tegen met hun eigen business. En ook al zijn Miia (Haavisto, Finse schrijver en producer van ‘Transport’) en ik erg verschillend, we wisten heel snel wat we samen wilden creëren. ‘Transport’ is een spannende hele mooie ordi-noirreeks geworden, waarin de hoofdpersonages, drie vrouwen, op zoek gaan naar de waarheid, net nu die overal in de wereld onder druk komt te staan. We zijn er trots op.” ​ aldus Helen Perquy.

'Transport' is een verhaal met drie sterke vrouwelijke hoofdrollen. Maar ook heel wat talent van eigen bodem zal op het scherm verschijnen, zoals Lynn Van Royen (‘De Dag’) en Geert Van Rampelberg (‘Red Light’), maar ook Aza Declercq (‘Glad Ijs’), Michael Pas (‘Black-Out’), Joke Devynck (‘Lockdown’), Gene Bervoets (‘De Kraak’), Sebastien Dewaele (‘Undercover’), Stefan Perceval (‘Fair Trade’), Circé Lethem (‘De Bunker’), Pieter Genard (‘Glad Ijs’).

De reeks kent ook internationaal al heel wat succes. Naast Séries Manies, werd Transport reeds verkocht aan AMC Networks Southern Europe, die de reeks zal distribueren in Spanje en Portugal.

‘Transport’ is een productie van Tekele en jonnydepony, in coproductie met Streamz. Vanaf 11 mei 2022 is de reeks volledig te zien op Streamz. Voor interview- en/of screeneraanvragen gelieve te mailen naar [email protected]

Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz
Riema Reybrouck

Riema Reybrouck

Press Officer, Post Bills Agency

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]