bailee-madison-chandler-kinney-malia-pyles-zaria-maia-reficco_0 (1).jpg
Delen:

Alles wat we nu al weten over over ‘Pretty Little Liars: Original Sin’

Bekijk hier de eerste beelden van de spin-off van ‘Pretty Little Liars’, de reeks is vanaf 29 juli te zien bij Streamz

Het is ondertussen 5 jaar geleden dat we afscheid namen van de populaire reeks ‘Pretty Little Liars’, maar een nieuw verhaal in het universum is in zicht. De nieuwe, duistere spin-off ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ komt deze zomer naar Streamz. In de teaser zien we hoe een nieuwe mysterieuze ‘A’ zich voorbereid om vijf nietsvermoedende tieners te belagen. Voor de echte fans zal niet enkel de grimmige sfeer, maar ook de title song bekend voorkomen. De nieuwe reeks werd geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa, de maker van Riverdale, en is nog steeds gebaseerd op de young adult boekenreeks van Sara Shepard.

De nieuwe Little Liars

Vijf nieuwe tieners worden overgeleverd aan de wrede en geheimzinnige A. Wie A is, is naar goede gewoonte een groot mysterie, maar we weten wel al wie de vijf tieners zullen vertolken die hen weerstand proberen te bieden.

Bailee Madison (‘Good Witch’) speelt Imogen, een tienermoeder die beschreven wordt als een ‘echte overlever’. Terwijl de groep meisjes strijdt voor hun leven, zal Imogen de leiding nemen in de zoektocht naar de waarheid over A. Chandler Kinney (‘Lethal Weapon’) speelt Tabby, een regisseur in spe en horrorfilmanaat. Net als de andere Little Liars verbergt ze een groot geheim. De jongste van de nieuwe Little Liars is Minnie, die vertolkt wordt door Malia Pyles (‘Batwoman’). Zij brengt het grootste deel van haar tijd door ineen virtuele wereld terwijl ze een jeugdtrauma probeert te verwerken. Ze is meer dan in staat om de donkere krachten in Millwood te trotseren, inclusief A. Zaria (‘Two Distant Strangers’) is Faran, een zelfverzekerde en gedisciplineerde ballerina met ambities om het tot ver buiten Millwood te schoppen. Ze moet zich niet enkel weren tegen A, maar krijgt in de balletwereld ook te maken met micro agressies. Tenslotte is er Noa, gespeeld door Maia Reficco (‘Kally’s Mashup’), een strevende en cynische hardloopster die haar leven terug op de rails probeert te krijgen nadat ze de zomer heeft doorgebracht in een jeugdgevangenis. Hoe ze daar terecht kwam? Dat ontdek je in de reeks.

Andere cast members zijn onder andere Mallory Bechtel (‘Hereditary’) als mean girl Karen, Carson Rowland (‘Sweet Magnolias’) als Chip die een crush heeft op Tabby, Jordan Gonzalez (‘The L Word: Generation Q’) als Ash, een trans student en de love interest van Minnie, Alex Aiona als Shawn Noa’s lieve, sportieve vriendje, Lea Salonga (‘Mulan’) als Minnie’s moeder die haar steunt in haar verwerkingsproces, Sharon Leal (‘Dream Girls’) is de alleenstaande moeder van Tabby en vastgoedmakelaar Elena Goode (‘Straight Outta Compton’) als Davie, Imogen’s moedern Zakita Young (‘Orange is the New Black’) als de gescheiden moeder van Faran Cory en Eric Johnson (‘Vikings’) als sheriff Beasly.

 

Een nieuw verhaal

‘Pretty Little Liars: Original Sin’ is een donkerdere coming-of-ageversie van de originele serie waardoor we zeven seizoenen lang in de ban waren. De reeks speelt zich in hetzelfde universum af als het origineel, maar verhuist naar een nieuw stadje genaamd Millwood.

Zo’n twintig jaar geleden werd het arbeidersstadje Millwood bijna verscheurd door een reeks tragische gebeurtenissen. Nu wordt een groepje tieners, de nieuwe Little Liars, gekweld door een onbekende Aanvaller en moeten ze boeten voor de geheime zondes die hun ouders ruim twee decennia geleden begingen. Een nieuwe stad, nieuwe geheimen en nieuwe leugenaars.

 

De makers

Niet alleen de nieuwe cast voorspelt veel goeds, ook de makers zijn perfect gecast en weten waar ze aan beginnen. ‘Riverdale’-maker Roberto Aguirre-Sacasa schreef de reeks samen met Lindsay Calhoon Bring. De twee werkten eerder ook al samen aan ‘Chilling Adventures of Sabrina’. Ze zijn beide grote fan van wat I. Marlene King met de iconische originele cast creëerde en willen de reeks alle eer aandoen maar tegelijk ook iets nieuws maken dat volledig op zichzelf staat. In een gezamenlijk statement zeiden de twee schrijvers dat ze “in de reboot de spanning en horror in deze reboot verder willen verkennen, waarmee ze hopen eer te doen aan waar de fans zo van hielden in de hit show, terwijl er ook nieuwe, onverwachte elementen opduiken.” De spin-off is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sara Shepard.

‘Prettly Little Liars: Orginal Sin’ zal vanaf 29 juli te zien zijn bij Streamz. Dan zijn er meteen drie afleveringen te zien. Op 5 augustus volgen nog eens twee afleveringen en de laatste drie afleveringen verschijnen op 19 augustus.

Hanne Van Looveren

Hanne Van Looveren

PR & Social Media Creative, Streamz

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Streamz

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen van DPG Media (VTM), SBS (Play4) en VRT (Eén/Canvas) te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO aangevuld met een kidszone, en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). BTW BE 0749.898.387 - RPR Brussel (Nederlandstalige afdeling)

Contactformulier: https://customerservice.stream...

streamz.be

Contact

Medialaan 38 1800 Vilvoorde

[email protected]